Kodin isommat ja pienemmät remontit – 5 vinkkiä

Kodin remontti on usein suuri ja stressaava projekti, joka vaatii aikaa, hyviä hermoja ja rahaa. Keräsimme tähän artikkeliin viisi vinkkiä, joiden avulla voi aloittaa kodin remontoinnin helpommin, vaivattomammin – ja ennen kaikkea stressittömämmin.

Suunnittele remonttibudjetti huolella

Remonttibudjetin suunnittelu on tärkeä osa remontointiprojektin onnistumista – ehkä jopa olennaisin osa. Budjetin tulisi olla realistinen ja kattaa kaikki tarvittavat työt ja materiaalit. Aina tulee myös varautua siihen, että remontti saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia. Budjetin olisi siis hyvä olla joustava.

Jos tilanne vaatii, remonttibudjettia voi kartuttaa säästämällä, lisätuloja hankkimalla tai ottamalla remonttilainaa tai kulutusluotto. Mikäli päätyy rahoittamaan remontin lainalla, kulutusluottojen vertailu kannattaa aina: rahaa saattaa säästyä paljon ja on helppo löytää omaan maksuaikatauluun sopivan luotto ja välttyä ylimääräisiltä kuluilta.

Kun budjetti on laadittu, seuraava askel on selvittää tarvittavat materiaalit ja työvoimakustannukset. Eri toimittajien hintoja kannattaa ehdottomasti vertailla. Toisinaan ammattilaisen palkkaaminen voi olla edullisempaa kuin työn tekeminen itse.

Budjettia tulee seurata aktiivisesti projektin aikana ja tehdä muutoksia tarpeen mukaan. Joskus remontti voi venyttää budjettia, mutta sen ei kuitenkaan pitäisi mennä liian reippaasti yli alkuperäisen budjettisuunnitelman.

Ammattilainen apuun remonttia tehdessä vai tee se itse?

Ammattilaisen apu on usein paras ratkaisu, jos remonttiin liittyy monimutkaisia teknisiä tai lakisääteisiä asioita. Ammattilainen voi auttaa myös suunnittelussa ja materiaalien valinnassa. Joskus ammattilaisen apu on välttämätöntä, jotta remontti saadaan tehtyä oikein ja turvallisesti.

Jos haluaa tehdä osan remontista tai koko remontin itse, kannattaa aloittaa tutustumalla erilaisiin materiaaleihin ja työkaluihin ja opetella käyttämään niitä. Työkaluja kannattaa kokeilla ennen kuin alkaa tositoimiin – näin voi välttää kalliitakin erehdyksiä.

Kodin suojaaminen remontin aikana

Remontin aikana on tärkeää suojata koti ja sisustus remonttipölyltä ja roiskeilta. Lattiat, seinät ja kalusteet on järkevää suojata muovilla tai peitteillä ja pitää huolta, että kaikki pöly ja lika jäävät remontointialueelle.

Remontin aikana voi olla hyvinkin meluisaa ja pölyistä. Jos mahdollista, kotoa kannattaa muuttaa pois remontin ajaksi. Jos se ei ole mahdollista, tulee muistaa kunnollinen tuuletus ja siivous remontin aikana ja sen jälkeen.

Turvallisuudesta huolehtiminen kodin remonttia tehtäessä

On tärkeää varmistaa, että kaikki remonttityöt tehdään turvallisesti. Paikallisiin sähkö- ja rakennusmääräyksiin pitää tutustua ja noudattaa niitä aina, kun työtä tehdään sisällä tai ulkona.

Kaikki tarvittavat suojavarusteet ja laitteet kannattaa hankkia jo ennen työn aloittamista. Suojalasit ja hengityssuojaimet ovat erityisen tärkeitä, jotta voi suojata itseään ja muita rakennuspölyltä ja myrkyiltä, joita remontissa usein käytetään.

Hyvin tehty remontti takaa paremman myyntihinnan asunnolle – laadukkaat materiaalit ovat hyvä sijoitus

Laadukkaat materiaalit ovat avainasemassa, kun remontti tehdään myytäväksi suunniteltuun asuntoon. Niiden avulla luodaan kestävä ja laadukas lopputulos, joka varmistaa paremman myyntihinnan asunnolle. Siksi materiaaleja valittae