Kodin remontin rahoittaminen vakuudettomalla lainalla

Kodin remontti on usein suuri investointi, jota pystytään harvemmin rahoittamaan kokonaan omilla säästöillä. Tällöin yhtenä vaihtoehtona on hakea vakuudetonta lainaa, jolla voidaan rahoittaa remontin kustannukset kokonaan tai osittain.

Vakuudettoman lainan hakuprosessi hoidetaan kokonaisuudessaan netissä. Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista kannattaa kilpailuttaa lainatarjoukset, jotta löytää edullisimman mahdollisen lainan. Kilpailuttaminen käy nopeasti lainanvälittäjän avustuksella, joka välittää hakemuksen kaikille yhteistyökumppaneilleen.

Remonttilainan hakeminen on hyvä aloittaa Rahalaitos.fi-sivuilla, jonka kautta voi tavoittaa useita eri pankkeja ja rahoituslaitoksia. Saatuja lainatarjouksia pääsee vertailemaan helposti, ja voi löytää edullisimman lainatarjouksen hetkessä.

Vakuudetonta lainaa haetaan netissä

Vakuudettoman lainan hakuprosessi ei edellytä käyntiä pankin konttorissa, vaan se hoidetaan kokonaisuudessaan netissä. Päätös lainan myöntämisestä tehdään hakemukseen kirjattujen tietojen perusteella, joten se kannattaa täyttää huolellisesti. Usein liitteeksi tulee lisätä tosite tuloista, eli useimmiten viimeisin palkkakuitti.

Vakuudettoman lainan saaminen on todennäköisintä silloin, kun on aina hoitanut raha-asiat huolellisesti. Mahdolliset maksuhäiriömerkinnät luottotiedoissa estävät yleensä lainan saannin. Lisäksi edellytetään lainaan nähden riittävät tulot, jotta hakijalla on hyvät edellytykset maksaa laina takaisin.

Vakuudettoman lainan hakeminen ei edellytä kiinteää omaisuutta lainan vakuudeksi, vaan päätös lainan myöntämisestä tehdään hakijasta tehtävän riskikartoituksen perusteella. Hakulomakkeen käsittelyssä hyödynnetään automaattista päätöksentekoa, jonka ansiosta hakija saa vastauksen lähes välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Lainatarjoukset kannattaa aina kilpailuttaa

Vakuudettoman lainan korko määräytyy aina yksilöllisesti. Siihen vaikuttaa sekä lainanmyöntäjän oma hinnoittelu, että hakijasta tehtävä riskikartoitus. Koska jokainen lainanmyöntäjä hinnoittelee omat tuotteensa itsenäisesti, saattaa sama hakija saada hyvin eri suuruisia tarjouksia eri toimijoilta.

Lainatarjoukset on tärkeä kilpailuttaa, eikä tarttua ensimmäiseen saatuun tarjoukseen. Kilpailuttamisen tarkoituksena on vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainoja, ja valita niistä sopivin vaihtoehto. Yleensä järkevintä on valita kokonaiskustannuksiltaan edullisin lainatarjous, jotta ei päädy maksamaan tarpeettomia kustannuksia lainan takaisinmaksun aikana.

Lainoja vertaillessa on hyvä tutustua huolellisesti myös lainatarjousten ehtoihin. Joskus on mahdollista pitää esimerkiksi muutama lyhennysvapaa kuukausi vuodessa, joka voi olla hyödyllistä vaikkapa lomien tai joulun aikaan.

Lainanvälittäjä auttaa edullisimman lainan etsimisessä

Lainanvälittäjä tarjoaa palvelua, jonka tarkoituksena on auttaa asiakasta löytämään edullisin laina. Kun kilpailuttaa lainatarjoukset lainanvälittäjän kautta, ei tarvitse täyttää useita hakemuksia eri toimijoiden sivuilla. Lainanvälittäjä välittää hakemuksen asiakkaan puolesta yhteistyökumppaneilleen ja lainatarjouksia saa niiltä, joiden hakukriteerit täyttyvät.

Lainatarjouksia vertaillessa on tärkeää kiinnittää erityisesti huomiota lainatarjousten todelliseen vuosikorkoon. Lainan korkoprosentin lisäksi lainasta veloitetaan yleensä myös muita kuluja. Tällaisia voivat olla esimerkiksi nostopalkkio, tilinhoitomaksu ja laskutuslisä. Todellinen vuosikorko huomioi kaikki nämä kustannukset, joten sen avulla on helpoin selvittää, mikä lainatarjouksista on edullisin.

Kodin remontointi on iso projekti, ja se vaatii usein lainarahaa avuksi. Vakuudetonta lainaa haetaan sekä pankeilta että muista rahoituslaitoksista. Lainatarjoukset kannattaa aina kilpailuttaa, jotta löytää edullisimman tarjouksen ja välttää maksamasta liikaa lainan takaisinmaksun aikana.